50 liter diesel utsläppt på väg i Hjällbo

Uppskattningsvis 50 liter diesel har släppts ut på en väg i Hjällbo. Räddningstjänsten har lagt ut säckar med absol på vägen som ska suga upp dieseln. Det är oklart hur dieseln har hamnat på vägen.

ANNONS
|

SOS alarm larmades om utsläppen som har skett på Eriksbo Västergärde vid 12.30-tiden på onsdagseftermiddagen.

– Det är ett utsläpp om diesel. Det är uppskattningsvis 50 liter diesel, säger Lars Larsson, LC-ledare vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Räddningstjänsten har anlänt till platsen och arbetar med att sanera vägen.

– Vi har lagt ut säckar med absol på vägen. Det ska suga upp dieseln. Det är inte bra om dieseln kommer ut i naturen så det är därför som vi är på plats för att samla ihop det, säger Lars Larsson.

Enligt honom är det oklart på vilket sätt som dieseln har hamnat på vägen. Vid 13.30-tiden meddelade han att räddningstjänsten har lämnat platsen.

ANNONS

– När man lägger ut absol så sugs dieseln upp och får man upp en stor del, säger han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS