Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

47-åring häktad i stor internationell knarkhärva

En 47-åring misstänks vara hjärnan bakom en stor knarkhärva som omfattar hundratals kilo narkotika. Mannen häktades på söndagen.

Sedan i höstas har Tullverket och Åklagarmyndigheten gripit tolv personer, och samtliga har häktats av Göteborgs tingsrätt, uppger Aftonbladet. Enligt kammaråklagare Jonas Lövström vid internationella åklagarkammaren handlar det om stora mängder av narkotika, insmugglad i Sverige av en organisation.

– Vi hoppas att vi har åtgärdat en stor ingång för narkotika till Sverige genom att utreda och förhoppningsvis lagföra det här nätverket, säger Jonas Lövström till TT.

Han vill inte gå in på exakt hur stora mängder det rör sig om men säger att han har svårt att se hur beslaget inte ska påverka heroinmarknaden.

En 47-årig man från Nederländerna misstänks vara hjärnan bakom organisationen. Under helgen fördes han till Göteborg efter att en europeisk arresteringsorder utfärdats, och på söndagen ställdes mannen inför häktningsdomaren vid tingsrätten.

Misstankarna gäller synnerligen grov narkotikasmuggling, synnerligen grovt narkotikabrott och grov penningtvätt. Utredningen har pågått sedan i höstas.

Enligt 47-åringens advokat, Lars Salkola, förnekar hans klient brott.

– Min klient förnekar varje brottsmisstanke och han ställer sig helt oförstående till misstankarna. Av de 11 andra som häktats tidigare inom samma ärende så känner han bara till en av dem och endast vid namn. Han har inte samarbetat med dem på något sätt, säger Lars Salkola till GP.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.