Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

400 unga utan klubbstuga efter brand på Välens IP

Upp mot 400 barn och ungdomar i Västra Frölunda IF står utan omklädningsrum sedan den nyrenoverade klubbstugan drabbats av en omfattande brand på fredagsförmiddagen. Planernas elljus kan inte användas.
– Fruktansvärt tråkigt, det var inte så här säsongen skulle börja, säger Wictoria Rasmusson, ordförande.

Det var vid 10-tiden på fredagen som räddningstjänst, ambulans och polis larmades till Välens idrottsplats i västra Göteborg där det börjat brinna i en klubbstuga på 350 kvadratmeter tillhörande Västra Frölunda IF.

– Första enheten var snabbt på plats vilket gjorde att brandskadorna kunde begränsas. Däremot är rök- och vattenskadorna omfattande och vi har också tvingats bryta upp en del av tak och väggar för att komma åt glödbränder, säger räddningsledaren Niklas Johansson.

Totalt arbetade 20 brandmän från räddningstjänsten Storgöteborg med att bekämpa och branden och förhindra spridningsrisk.

En följd av branden är att belysningen vid nya Välens konstgräsplaner inte fungerar.

Det innebär att ingen träning kan ske på kvällstid.

Sex omklädningsrum

Vad som orsakat branden är oklart. Polisens tekniker ska undersöka brandplatsen. Ingen ska ha skadats i samband med branden.

Den delvis nyrenoverade klubbstugan bestod av samlingsrum, sex omklädningsrum och duschar och ligger alldeles intill det stora planområdet.

Fotbollsklubben Västra Frölunda IF har en stor barn- och ungdomsverksamhet och branden innebär ett stort avbräck.

Klubbstugans entré var hårdast drabbad av branden. Bild: Stefan Berg

Närmare 400 unga berörs.

– Det här är så fruktansvärt tråkigt. Säsongen har precis dragit igång och jag kände mig så taggad och glad över att se alla vara igång igen, säger Wictoria Rasmusson, ordförande, och plockar undan några kolsvarta bollar utanför klubbstugan.

Hjälp av andra klubbar

– Nu får vi först och främst försöka lösa frågan med omklädning och materialförvaring, förhoppningsvis kan vi få hjälp av andra klubbar i området. Men våra unga spelare får nog räkna med att byta om hemma den närmaste tiden, säger hon och fortsätter:

– Sedan får vi ta tag i allt det andra, försäkring, röjning och inte minst hur vi ska lösa lokalfrågan framöver. Det som hänt är jättetråkigt, det var inte så här vi skulle börja säsongen. Framför allt är det trist för våra barn och ungdomar, det är ju faktiskt de som drabbas mest av branden, säger hon.

Wictoria Rasmusson, ordförande och Anton Ljungberg, ungdomsansvarig, på plats vid klubbhuset efter branden. Bild: Stefan Berg

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.