Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

30 katter i galna bostadsannonsen

Glöm skålar fyllda med lime och ett överflöd av kuddar. Nu är det katter som gäller i bostadsannonserna.
– Vi vill tro att de flesta gillar katter och blir glada, säger mäklaren Simon Svedlund som har fått till en klickfest på Hemnet.

Hur många katter ryms det i en 35 kvadratmeter stor etta i Gamlestaden? 30 stycken enligt en mäklarannons som de senaste dagarna har väckt uppmärksamhet på Hemnet. På Instagramkontot Hemnetknarkarna har den fått tusentals likes och kommentarer.

På bilderna syns katter av olika raser i bland annat soffan, sängen, diskhon och på toaletten. För djurvänner, eller allergiska lägenhetsspekulanter, kan det dock vara värt att tillägga att samtliga är inklippta med hjälp av dator.

Simon Svedlund, mäklare på Mäklarhuset – och givetvis kattmänniska, ligger bakom annonsen.

– Den direkta anledningen bakom är att få uppmärksamhet. Det här är en tid i januari då det kommer ut väldigt många ettor. Då ville vi sticka ut lite grann och göra en rolig grej med den här annonsen. Det är kanske ett lite mer avslappnat sätt att se på bostäder. Det ska vara roligt att gå in på Hemnet också, säger han.

Idén med kattbilderna fick han när hans fru funderade på att skaffa fler katter och kanske till och med öppna kattpensionat hemma.

– Då började jag fantisera ihop en bild i huvudet om att det svärmade runt mängder med katter hemma hos oss. Jag vet inte om jag gillade den bilden i huvudet, men kom på att det hade varit en rolig bild i en bostadsannons.

Simon Svedlund, mäklare. Bild: Mäklarhuset
Simon Svedlund, mäklare. Bild: Mäklarhuset

LÄS MER: Därför står en tiger på en takterrass i Linné

Hoppas på välbesökt visning

Men att just lägenheten i Gamlestaden skulle behöva särskilt mycket hjälp på traven går han inte med på.

– Nej, det skulle jag inte säga. Lägenheten är jättefin och väl renoverad. Vi har valt den här lägenheten för att säljaren vågade ta "risken" att ha en lite annorlunda annons. Vi vill tro att de flesta gillar katter och blir glada.

Men 30 katter på 35 kvadrat – är det en rimlig mängd?

– Jag tycker definitivt att det är rimligt. Men det får inte vara fler än en katt per kvadratmeter, säger han och skrattar.

Sedan annonsen lades ut på Hemnet för tre dagar sedan har den klickats ungefär 2 500 gånger. Simon Svedlund berättar att det är vad en jämförbar annons normalt brukar ha efter en vecka. Nu hoppas han på en välbesökt visning till helgen.

– Vi har ganska många inbokade på lägenheten. Om det beror på katterna eller ej vet jag inte. Men om det här innebär att vi får en extra spekulant som vill se lägenheten i verkligheten är jag väldigt nöjd med den här idén.

LÄS MER: Bostadsannonserna som blir humor online

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.