Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

26 juni genom tiderna - kolla in vädret

Fredagen den 26 juni 2015 var maxtemperaturen 17.8 grader - men hur var den andra år? Kolla in statistiken.

För sex år sedan, 2009, svettades göteborgarna. Den högsta temperaturen som uppmättes var 27.3 grader och det var varmt för de 30-tal ungdomar som hedrade Michael Jackson på Götaplatsen.

Värmetoppen 2003 inföll sig väldigt lägligt för de som såg Håkan Hellströms spelning på Bananpiren. Alla var glada, enligt GP:s recension, det var sådär Håkan-magiskt och konserten resulterade i ett betyg på fyra fyrar.

1989 var det inte bara hett i Göteborg.

Efter att ha haft stängt under midsommarhelgen gjorde Stockholmsbörsen all-time-high just denna dag. Att det skulle blir iskallt på börsen något år senare var det nog få som funderade på.

Men det här med vädret är förunderligt. Christoffer Hallgren är meteorolog på Foreca och får ofta prata väder - även på privata tillställningar.

- Vi har en tendens att glömma de regniga och kalla dagarna och tror att vädret alltid var bättre förr. Men det är kul att titta tillbaka och se att det faktiskt pendlar, säger han.

Juni i år är hittills svalare än normalt. Förra året låg medeltemperaturen något över. 2013 var hyfsat normalt och 2012 var ungefär som i år - lite svalare.

Det är bara att inse - vädret pendlar.

Se aktuell väderprognos här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.