Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Under våren nästa år ska den nya trappan vara färdig. Bild: Göteborgslokaler

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

17 meter bred trappa ska lyfta Kortedala torg

Ökad tillgänglighet och ett tryggare torg är anledning till den nya, 17 meter breda trappan som nu börjar byggas i Kortedala.

– Trappan blir ett lyft för Kortedala Torg. Den nya, öppna ytan ökar tryggheten på torget samtidigt som den underlättar för besökare till stadsdelshuset, säger Robert Hörnquist, VD på Göteborgslokaler i ett pressmeddelande.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Göteborgslokaler fick nyligen startbesked och bygglov för den nya trappan som ska vara färdigbyggd under våren 2019.

Byggs utan att märkas

Trappan är 17 meter bred och byggs i vinkel för att bättre ansluta till omkringliggande gator. Byggstarten kommer att ske utan att förbipasserande lär märka det eftersom det inledningsvis ska byggas på insidan av byggnaden, i ett parkeringshus. När trappan väl börjar bli klar ska den befintliga spiraltrappan rivas och parkeringshusets yttervägg tas bort.

Förutom trappan så ska trafikkontoret också bygga om spårvagnshållplatsen Förstamajgatan som ska få en ny gångväg och övergångsställe. Gitte Caous är stadsdelsdirektör i Östra Göteborg.

– Tillgänglighet och trygga miljöer är högt prioriterad hos våra medborgare och detta projekt där Göteborgslokaler och trafikkontoret har samverkat ser vi ger ett väldigt gott resultat för våra invånare, säger hon i ett pressmeddelande.

Del av torgsatsning

Den nya trappan är en del i Göteborgslokalers satsning Torguppdraget. Sammanlagt omfattas 23 torg och 60 olika projekt runt om i staden. Upprustning innebär till exempel att installera ny belysning eller förbättra tillgängligheten till torgen och de omkringliggande byggnader.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.