15-årig flicka omkom- blev påkörd av tåg

ANNONS
|

Den tragiska händelsen inträffade vid halvsextiden på tisdagen. 15-åringen och två kamrater ska enligt vittnen ha gått under de fällda bommarna för att korsa de tre järnvägsspåren på väg mot centrum.

Ett kvinnligt vittne till olyckan berättar för GP:

- Först passerade ett Öresundståg på väg mot Göteborg och sedan pendeln åt samma håll. När så X 2000 kom från andra hållet upptäckte jag flickorna mellan bommarna. Jag trodde alla tre skulle bli överkörda men två hann över. Men den tredje var lite efter. Det gick så fort, lokföraren hann inte tuta.

Olyckan skedde bara några hundra meter norr om stationen, där Storgatan korsar Västkustbanans spår. Eftersom X 2000 inte stannar i Kungsbacka höll snabbtåget hög fart genom stan.

ANNONS

- Jag stod och väntade vid bommen på andra sidan, på väg hem, berättar kvinnan.

- Det var alldeles mörkt och duggregn, och dålig sikt för alla. Och man vet ju inte hur många tåg som kommer medan bommarna är fällda. Ibland kommer det ju ett godståg också, säger hon.

Enligt Kungsbackapolisen var den omkomna flickan från kommunen.

Eftersom många människor blev vittnen till olyckan kallade räddningstjänsten in folk från kommunen, sjukvården, kyrkan med flera instanser för att ta hand om dessa och chockade anhöriga. Detta skedde på sjukhuset som ligger bara någon halvkilometer nordost om järnvägsstationen.

Det finns en gång- och cykeltunnel under järnvägen i närheten av stationshuset.

- Men många människor går ändå via Storgatan och korsningen där eftersom den vägen är kortare. Och det är ganska vanligt att folk kryper under bommarna, säger vittnet till GP.

I många år har diskussioner förts om att ta bort korsningen genom att i stället bygga en ny trafikled - Tölö tvärled - med bro över järnvägen ett stycke längre norrut. Nästa höst är det tänkt att nybygget till slut ska komma igång, enligt kommunens hemsida på internet.

ANNONS