13 vårhäng du inte får missa som göteborgare

ANNONS
|

Barnens zoo i Slottskogen öppnar först 20 april, men redan nu finns djurungar som tittat framatt beskåda.

– Vårtecknen har börjat, lammen har börjat dyka upp och vi har fått två killingar lite tidigt, de brukar komma först på sommaren, säger Anna Schönström, djuransvarig för Slottskogens djurpark.

Azaleadalenska dessutom anpassas under våren för att göra den mer tillgänglig för alla. Gångvägarna breddas och det ska bli möjligt att ta sig upp till Azaleadalen med rullstol, parkbänkarna blir fler och tillgänglighetsanpassade. Äventyrsgolften har redan slagit upp portarna helgtid.

Räcker att gå ut på stan

Nästa helg behöver du faktiskt inte göra mycket mer än att ge dig ut på första bästa gata i stan. 1 april är nämligen traditionsenligt öppningsdatum för stans uteserveringar, även om SMHI:s prognos i nuläget hotar med regn under den första våröppna helgen. Men det bästa med vädret i Göteborg är väl att det är så ombytligt att det bara är att vänta en stund varje gång det regnar innan det blir bättre? Nästan lite som ordspråket om New York: "Gillar du inte vädret? Vänta en minut."

ANNONS

Modigast badar först

Sen har vi det här med årets första dopp. Det är ingen konst att hoppa i vattnet redan i juni, men att passa på redan nu kräver ett visst mått av mod. För den som vill stanna inne i stan, finns Jubileumsparkens bastu i Frihamnen att boka på nätet redan nu.

Klicka dig fram i bildspelet för fler tips på vad du kan hitta på den närmsta månaden.

ANNONS