Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
2016 blev en snopp ritad i snön i Vallgraven, en världsnyhet. Bild: Arkivbild: Åke Lindgren

13 texter i GP som lockat till läsning det senaste decenniet

Djur, snoppar, lyxfartyg är några av ämnena som engagerat våra läsare de senaste åren. Vintern 2016, klickades det friskt på texterna om en snopp som ritats i snön, i somras var det ett besök av ett kungligt fartyg. 2014 var det bortförandet av en exotisk fågel. Här kommer 13 udda texter igen.

Något som lockar till mycket läsning på GP.se är texter om djur, och andra lite annorlunda ämnen. Här har vi listat populära texter som lästs och delats en hel del de senaste åren.

Minns ni snoppen som ritades i snön i Vallgraven, eller tukanen Georgina som kidnappades från Universeum, och jättesvinet från Hisingen?

LÄS MER: GP:s mest lästa artiklar 2014-2019

Här är 13 texter som lockat till mycket läsning:

Snösnoppen

2016 blev en stor snopp ritad i snön i Vallgraven, en världsnyhet och enormt populär i sociala medier. Men "konstverket" uppskattades inte av alla, utan kommunen fick rycka ut för att försöka sudda bort det ståtliga organet. Bild: Åke Lindgren Läs mer: Snopp i snön för mycket för kommunen

Kidnappad fågel

När man skulle räkna fåglarna på Universeum en lördagsmorgon 2014, upptäcktes att tocotukanen Georgina var spårlöst försvunnen. Fanns inga spår efter henne, det tog över en månad innan hon återfanns, i en lägenhet i Göteborg. Bild: Adam Ihse.

Annons gav jobb

2014 var Nils Jangen arbetslös och därför tvungen att sälja sin bil på Blocket. Han gjorde annonsen lite rolig och lade även in att han gärna tar emot jobberbjudanden. Annonsen gjorde succé och erbjudanden om jobb regnade in.

Slog ihjäl råtta med skohorn

För två år sedan mötte Gunilla ett djur i sin egen hall som de flesta vill slippa möta. En avloppsråtta hade tagit sig in genom silen i duschen. Efter en del jagande slutade det inte lyckligt för råttan. Bild: Björn Larsson Rosvall.

Häst hittad i Säve

Hösten 2015 hittades en häst i Säve, polisen efterlyste ägaren och meddelade att den kunde återfås mot beskrivning. Ingen gav sig till känna och polisen publicerade då bild på hästen. Ägaren gav sig aldrig till känna, så fuxen fick skänkas bort. Hästens öde berörde många i landet. Bild: Polisen.

Exotisk apa stulen

En sommardag i augusti 2018 hittade man inte sin enda goeldisapan på Universeum. Efter ha letat överallt, anmäldes den som stulen hos polisen. Efter att ha varit borta i 12 timmar hittades hon på en McDonaldsrestaurang. Bild: Universeum.

Svan kraschlandade på bro

En tidig morgon i somras kom det in ett larm om att en svan ska ha blivit påkörd på Götaälvbron. När en trafikledare kom dit sprang svanen runt på bron och ville inte fångas in så lätt. Efter en lång stund lyckades djurambulansen fånga in den. Läsarbild.

Svensk hade ponny i bagaget

Trafikanter och polis som körde på autobahn i Tyskland förra sommaren, höjde nog på ögonbrynen när de såg vad som stod i bagaget på bilen. I bilen som kördes av en svensk man, hittades en shetlandsponny. Bild: Polisen i Münster

Berguv hittad i Vasastan

I augusti vallfärdade nyfikna till Vasastan då världens största uggla hängde där under några dagar. Berguven fångades in och togs till Fågelcentralen. Men kort därefter dog "Lilleman" som han kallades. Bild: Robin Aron. 

Stenpenis från bronsåldern hittad

I Rollsbo hittades ett annorlunda arkeologiskt fynd i september, arkeologer hittade en 52 centimeter lång sten formad som en penis. Bild: Arkeologerna SHM.

Kunglig lyxyacht på blixtvisit

I slutet av juli gled ett lyxigt fartyg in Göteborgs hamn som var något ut över det vanliga. Den 141 meter långa lyxyachten som ägs av kungligheter från Förenade Arabemiraten ska ha plats för 60 gäster och 56 besättningsmän. På yachten finns pool, bubbelpool och en helikopterplatta. Bild: Robin Aron.

Han bytte namn till Fimpen

Vanligaste namnen i Sverige är Karl och Anna, men en del vill ha ett mer unikt namn. Magnus Högström var en av dem, han bytte förnamn till Fimpen. Andra udda tilltalsnamn som finns är Kermit, Blixten, Snövit, Musen, Chips och Anus. Bild: Privat. Läs mer: Fimpen, Chips och 14 andra ovanliga svenska namn

Enormt vildsvin skjutet på Hisingen

2010 sköts ett vildsvin på Hisingen som inte direkt var någon minigris. En sen kväll fick en jägare korn på svinet i en åker och sköt det, det visade sig att vildsvinet vägde hela 217,35 kilo, var över två meter långt, och med ett huvud som bara det vägde 18 kilo. Betarna var över 20 centimeter långa.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.