Övertänd parkeringslänga i Frölunda

Det brinner i en parkeringslänga med tretton platser i Frölunda. Räddningstjänsten är på platsen och har påbörjat släckningsarbetet.

ANNONS
|

Det var klockan 16.50 som ett larm om en brand i en parkeringslänga i Frölunda inkom.

– Det ska vara en parkeringslänga med tretton platser som ska vara mer eller mindre övertänd när vi kommer till platsen, säger Micael Olsson, larm- och ledningsoperatör på Räddningstjänsten i Storgöteborg.

Släckningsarbetet är påbörjat med rökdykare.

Finns det risk för spridning?

– Ja, till närliggande radhus. Men vi har många resurser framme. Vinden ligger på mot radhusen, säger Micael Olsson.

Det ska ha spridits farlig rök kring platsen och allmänheten uppmanas därför att undvika denna, skriver polisen på sin hemsida.

ANNONS

Totalt ska tretton garage och ett flertal bilar vara utbrända och polisen kommer nu att göra en anmälan om mordbrand, skriver polisen på sin hemsida.

– Platsen kommer att spärras av för ytterligare tekniska undersökningar, säger Susanna Lagerqvist, vakthavande befäl på polisregion väst.

Branden släcktes tjugo i sex, men räddningstjänsten är fortfarande på platsen för efterkontroll.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS