Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Över 40 bilar skadade i bilbrand i Frölunda

Flera bilar brann i ett garage i Frölunda, under natten till lördagen. Enligt polisens initiala bedömning har fyra bilar brunnit – och 43 är kraftigt sotskadade.
– Ingen är misstänkt, vi kommer att utreda händelsen vidare, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson i region Väst.

Det var vid 02.45 natten till lördag som räddningstjänsten larmades om att det brann i ett stort garage i Frölunda. Räddningstjänsten har sedan dess arbetat med flera enheter på platsen.

Polisen initiala bedömning är att fyra bilar brunnit, medan ytterligare 43 sotskadats kraftigt. Även en mc på platsen ska ha fått sotskador.

– Det är inne i ett garage, då blir också andra bilar sotskadade, säger Anna Göransson.

Vid åttatiden på lördagsmorgonen var räddningstjänsten fortfarande på plats och vädrade bland annat ut garaget. Det ska röra sig om ett stort parkeringsgarage på runt 4 000 kvadratmeter. Polisen kommer undersöka den misstänkta brottsplatsen under dagen.

– Vi kommer arbeta på platsen och säkra eventuella spår och se om det går att få fram andra uppgifter från platsen, säger Anna Göransson.

Platsen är nu avspärrad och polisen kommer genomföra en teknisk undersökning av garaget under söndagen.

I skrivande stund har polisen inga misstänkta för skadegörelsen och känner inte heller till det eventuella motivet bakom den.

– Det finns inget motiv i nuläget, det här är något vi ser ofta, bilar som brinner, säger Anna Göransson.

– Vi är såklart intresserade av iakttagelser som gjorts på platsen vid tiden för branden, både strax innan och efter händelsen, säger hon.

Tidigare under natten, strax innan två, kom även ett annat larm om en bilbrand i Frölunda, i närområdet. Polisen tror dock inte att bränderna har någon koppling till varandra.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.