Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Öppnade dörren - blev attackerad med kniv

En man i 50-årsåldern blev överfallen med kniv natten mot lördagen. Han befann sig i en lägenhet i Partille när någon knackade på dörren, klev på och attackerade med kniv.

Natten mot lördagen, runt klockan 02, knackade någon på lägenhetsdörren i Partille. En man öppnade och blev då överfallen av person som med hjälp av en kniv skadade anmälaren.

Vad som sedan hände har anmälaren haft svårt att redogöra för, men han lyckades i alla fall tillkala polis med hjälp av en granne.

– Det är fortfarande väldigt vagt exakt vad som hänt på platsen, säger polisens presstalesman Christer Fuxborg.

Den knivhuggne mannen kördes sedan man ambulans till sjukhus.

– Ingen fara för livet men man behövde ändå åka upp till sjukhus för att plåstra om honom och se över knivskadorna.

Enligt något vittne hade en av personerna som var med vid överfallet sprungit till skogs. En hundpatrull började söka och efter en stund påträffades en väska med misstänkt stöldgods samt misstänkt narkotika.

Man fångade även in person på platsen som börjat springa när en av patrullerna närmat sig honom. Dessutom hittade man ytterligare två personer i närområdet, men det är oklart om dessa har något med själva överfallet att göra.

– Vet ännu inte om dessa personer har något att göra med överfallet. Det får förhören och tekniska undersökningar avgöra så småningom.

Händelsen rubriceras som försök till dråp eller mord.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.