Ögonvittnet om skotten på Hammarkulletorget

ANNONS
|

GP träffar Frederico, som heter något annat, på Hammarkulletorget. Han blev ögonvittne till skotten på Hammarkulletorget på lördagskvällen.

Han kände tidigt av en laddad stämning med mycket folk i sensommarkvällen på torget.

Fyra grupper av ungdomar fanns samlade och stökade på Hammarkulletorget.

Frederico var på torget med vänner när det plötsligt small två meter bakom honom. Han såg i ögonvrån att en kille ramlade ihop. Folk skrek, grät och rusade från torget.

- Torget blev tomt på bara några sekunder. Killen som sköt, kort och svartklädd, försvann snabbt iväg. Men det var ingen härifrån. Det handlar om tuffare gäng med tuffare kläder och gångstil.

ANNONS

Frederico har bott i Hammarkullen i många år nu och sett ökande sociala problem med ungdomar utan jobb och framtid i Hammarkullen. Där finns grogrunden till kriminalitet, våld och gängkrig.

- Bostadsbolaget har koncentrerat folkgrupper härute som göra att det blir svårt för polisen att hantera situationen.

- Hotet ligger i luften, det kommer tyvärr att hända igen och kanske mer allvarligt här i Hammarkullen.

Så sent som i maj arrangerades ett stort möte mellan stadsdelens tjänstemän, polisen och Hammarkulleborna. Även då hade det varit skottlossning och allmänt oroligt i området under våren. Många föräldrar sade att de var oroliga för sina barn och menade att ingen tar tag i drogförsäljningen på torget och annat som sker där.

På måndag hålls ett nytt informationsmöte i stadsdelen med lokala föreningar och boende.

ANNONS