Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Ola Folkesson
Bild: Ola Folkesson

Åttarig pojke försvann i Frölunda – hittad vid Göteborgsoperan

En åttaårig pojke försvann från sin skola i Påvelund under måndagsförmiddagen. Polisen sökte efter honom med bland annat helikopter. Några timmar senare hittades pojken oskadd i närheten av Göteborgsoperan.
– Vi fick en beskrivning av honom, tillsammans med foto, som gör att en observant människa ser honom och ringer med en gång, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i region Väst.

Pojken försvann under måndagsförmiddagen från en skola i Påvelundsområdet. Strax efter klockan 11 anmäldes han försvunnen till polisen av personal på skolan.

– Vi letar i Påvelundsområdet, vi har kontakt med föräldrar och vi har en helikopter i området för att söka. Det kan ju vara så att han gömmer sig i skogen och då är det enklare för en helikopter att upptäcka honom, sa Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen, kort efter försvinnandet.

Vid 13.25 meddelade polisen att pojken var återfunnen. En privatperson hade då larmat polis efter att ha fått syn på pojken i närheten av Göteborgsoperan.

Pojken ska vara oskadd och har körts hem av en polispatrull.

– Vi fick en beskrivning av honom, tillsammans med foto, som gör att en observant människa ser honom och ringer med en gång, säger Ulla Brehm.

En polispatrull åkte till platsen och körde sedan hem pojken.

– Han är oskadd och vi alla är väldigt glada, konstaterar Ulla Brehm.

Van att gå långa sträckor

Christel Jahncke, rektor Påvelundsskolan F-6, där pojken är elev, meddelade att skolan inte hade några kommentarer i samband med pojkens försvinnande.

– Vi har inga kommentarer. De jobbar som bara den just nu, meddelade hon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.