Det kommer sannolikt åska österut i stället för över Göteborg.
Det kommer sannolikt åska österut i stället för över Göteborg. Bild: Malin Skoog

Åskovädret missar Göteborg

Det aviserade åskovädret kommer att braka loss – men förmodligen inte över Göteborg. Risken för brand i skog och mark kvarstår.

ANNONS

Som GP rapporterade under tisdagen är regn och åska på väg in över de södra delarna av Sverige.

LÄS MER:Åskoväder väntas dra in över Västsverige

– Det är väldigt osäkert exakt var de kraftigaste skurarna kommer hamna och hur intensiva de blir. Riskerna kan komma att utökas, sa då Therese Gadd, meteorolog på SMHI.

På onsdagsmorgonen säger Stina Karlsson, meteorolog på Foreca, att åskan sannolikt inte brakar loss över Göteborg utan snarare längre österut.

Däremot kan vi få lite regn under förmiddagen.

– En front har passerat och kan nå Göteborg under förmiddagen med en skvätt regn. Det följs av uppklarning och fint väder med en temperatur på runt 20 grader, säger Stina Karlsson.

ANNONS

Risk för skogsbränder

Det klara vädret fortsätter under natten och på torsdagen.

– Det ser ut att kunna bli en fin dag med 20-23 grader. Eventuellt med några små stackmoln men de skymmer inte solen, säger Stina Karlsson.

Vinden kommer att vara svag till måttlig.

SMHI varnar för att det just nu är stor eller mycket stor risk för skogsbränder i Västsverige.

– Det är väldigt torrt i marken så det gäller att vara försiktig om man eldar utomhus. Regnmängderna är inte så stora, så risken håller i sig, säger Stina Karlsson från Foreca.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS