Ola Wallin (höger) tog hem andraplatsen i Årets kock. På bilden ses även trean Alexander Sjögren till vänster och vinnaren Martin Moses i mitten.
Ola Wallin (höger) tog hem andraplatsen i Årets kock. På bilden ses även trean Alexander Sjögren till vänster och vinnaren Martin Moses i mitten. Bild: Samuel Unéus

Årets kock-medaljör tar över Upper House kök

Efter att man meddelat att fine dining-delen av Upper House tar en paus står det nu klart vem som tar över som kökschef för restaurangen. Ola Wallin, silvermedaljör i Årets kock, blir ny kökschef på Upper House Dining.
– Jag är jättetaggad, säger han.

ANNONS
|

Nyligen meddelades det att den del som fine dining restaurangen på Upper House tar en paus. Nu står det alltså klart vem som tar över Upper House casual dining.

Ola Wallin vann silvermedalj när Årets kock avgjordes i fredags. Han har tidigare varit kock på SK Mat & människor i Göteborg, på måndagen meddelas att han blir ny kökschef på Upper House Dining i Gothia Towers.

– Jag fick ett erbjudande om att jobba där och det var superlockande och roligt. Jag känner mig väldigt intresserad av det. Upper House och Gothia Towers har mycket möjligheter och bra förutsättningar, säger Ola Wallin.

ANNONS

Hållbarhet en självklarhet

Upper House Dining ligger 25 våningar upp i Gothia Towers andra torn. De har ett fokus på lokala råvaror och hållbarhet, något den prisbelönta kocken tar som en självklarhet i en modern restaurang.

– Det är en given grej i ett modernt restaurangkök och Upper House har jobbat med det länge och tänkt på det hela vägen. Det är något jag tar för givet och tycker att alla borde göra.

LÄS MER:Upper House Fine Dining har stängt

Även om råvarorna ska vara svenska, kan influenserna i rätterna komma vartsomhelst i från.

– Vi kommer servera mat som influeras från var och vart som helst men det kommer absolut vara svenska råvaror i grunden, det ska vara så hållbart som möjligt.

Hur kommer gästerna märka att du tagit över?

– Det är klart att man kommer se en förändring, men Upper House som grundidé kommer att vara kvar. Det kommer bli mer tillgängligt och nu ska vi få till en härlig restaurang där alla känner sig välkomna. Men exakt hur det kommer se ut ska vi börja jobba med att ta fram nu.

Nytt koncept

Ola Wallin tar över som kökschef på Upper House Dining 1 november.

– Efter sex framgångsrika år i befintligt format gör vi nu ett omtag och tar fram ett nytt koncept som möter gästerna med fortsatt hög kvalitet och detaljrik skaparglädje. Den nya inriktningen kommer utvecklas tillsammans med Ola, som med sin positiva attityd och nyfikenhet vill leda Upper House Dinings team mot nya framgångar, säger Elisabeth Thomson, Hotelldirektör på Gothia Towers i ett pressmeddelande.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS