Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Årets första studentutspring

Magiker, korvgubbar och konfettibomber. Trots regn blev gårdagens studentfirande på Partille Gymnasium en folkfest.

I högtalarna dunkar Avicii, Calvin Harris och Seinabo Sey. Studenter, lärare och rektorer dansar fram genom de kokande korridorerna. Hjärnan bakom festen är skolvärdinnan Camilla Andersson.

– Tanken är att eleverna ska få lite glitter och glamour. Det är de värda!

Läs också: Hela listan på studentutspring

Sedan förra året ordnas studenten i samarbete med Partillekalaset, firandet ska vara en folkfest för hela Partille. Till lunch serveras studenterna en halv special från korvinstitutionen Oves gatukök.

– Det är gôrbra att de får lite fett i sig och inte bara alkohol, säger Andreas Gratzl.

Han är barnbarn till grundaren av gatuköket som utfodrat hungriga Partillebor sedan 1954 och som sägs ligga bakom uttrycket gôtt mos. I partytältet bredvid står Rasmus Skottsberg, en av dagens lyckliga studenter.

– Det går nästan inte att beskriva känslan! Det är skitkul, helt galet, helt sjukt! Men det skulle inte vara fel med tak på flaket. Nu kommer man vara pisseblöt när man kommer in till stan.

Rasmus har läst Bygg- och anläggningsprogrammet och fick häromdagen reda på att han fått jobb på sin praktikplats, ett byggföretag i Furulund.

Bland studenterna går magikern Robert Berlin runt och mingeltrollar, som han kallar det. Vanligtvis är han hustrollkarl på Hard Rock Café.

– Här gör jag det omöjliga möjligt på lite närmare avstånd, säger han och trollar fram en röd boll innan han smyger vidare.

När det är dags för studenterna att springa ut höjs musiken. Publiken viftar på plakat och flaggor: svenska, finska, libanesiska, kurdiska. En konfettikanon avlossar moln av färg. Klasserna springer ut, genom björkris och ballonger, till jublande familjer, mot festligheter och vidare.

Fler bilder studentbilder ska det bli

Instagramma din bild till #gpstudent.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.