Loppis på Heden.
Loppis på Heden.

Årets första loppis på Heden

ANNONS
|

I år firar loppisen på Heden femårsjubileum. Fjolårets tio dagar har utökats till 13 i år. Och besökarna som blir fler och fler för varje år kunde under lördagens premiär fynda bland hundratals bord.

Ett bord kostar 130 kronor per dag att hyra och många av säljarna återkommer under säsongen.

Bland gamla hattar och virkade dukar stod rutinerade Laila Arvidsson från Torslanda som hyrt loppisplats på Heden många gånger.

- Det har gått jättebra idag, jag har sålt massa hattar. När man är pensionär som jag är det här ett bra sätt att få komma ut och slänga käft med folk, säger Laila Arvidsson.

ANNONS

Att göra second hand-fynd tycks ha blivit lite av en folksport och det var en blandad skara som vandrade runt bland borden som stod uppställda i gruset. Gamla som unga tillbringade timmar i den gassande solen.

21-åriga Lisa Elverfors med kompisarna Isabella Samuelsson och Nils Carlson röjde runt i lådorna bland glasvaser och cd-skivor.

- Jag har köpt en kamera och tror att den är värd sitt pris. Jag hoppas att den fungerar. Jag har jobbat i en second hand affär tidigare och älskar att gå på loppis, säger Lisa Elverfors.

Vid ett belamrat bord stod försäljaren Bengt Flodin, tidigare bosatt i Göteborg under 25 år, men numera Karlstadsbo.

- Det har gått bra idag men det gick ännu bättre när jag var i Solna förra veckan och sålde, där handlade de som galna. Det som är mest populärt bland kunderna är gamla jordglober, stringhyllor och porslinsfigurer av Rosa Ljung.

För Ulrika Thulin från Partille och dottern Stina var det premiär som loppissäljare.

- Ja, tidigare har vi bara varit här och handlat. Det är en skön känsla att få rensat ut hemma. Och sedan finns det ju ett miljötänk också - det är synd att slänga saker som är hela och går att använda, säger Ulrika Thulin.

ANNONS

Loppis på Heden. 14, 21, 28 maj, 4 och 11 juni, 30 juli, 6, 13, 27 aug, 3, 10, 24 sept. www.marknad.org

Kommersen, Första Långgatan 27. Varje lördag och söndag 10.00 –15.00. www.kommersenloppmarknad.se

Bellevue Marknad, Stallmästaregatan 5. Lördagar och söndagar 10-15. www.bellevuemarknad.com

Kvibergs Marknad. Lördagar och söndagar 10-15. www.kvibergsmarknad.se

Megaloppis i Majorna: Söndagen 29 maj kl.11:00, Hela Majorna/Kungsladugård/Sandarna. www.majeko.se

Tussilago barnmarknad/barnprylmarknad. Lördagen 28 maj kl. 10:00, Slottsskogsgatan 12. www.tussilagobarnmarknad.blogspot.com

ANNONS