Får vi se Usain Bolt göra sin välkända segergest i VM 2017?
Får vi se Usain Bolt göra sin välkända segergest i VM 2017?

Grönsaker får Bolt att fortsätta

ANNONS
|

Efter OS i London för fyra år sedan sade Usain Bolt att han skulle lägga av efter OS i Rio de Janeiro – han fyller 30 samma dag som spelen avslutas nästa år. Sedan dess har världsrekordhållaren på 100 och 200 meter glidit på slutdatumet och i Internationella friidrottsförbundets intervjuserie "Inside Athletics" berättar jamaicanen att han förlänger karriären ett år.

–Mina sponsorer frågade mig om jag kunde fortsätta. För fansens skull också ... Vissa dagar, när man tränar hårt, önskar man att det vore över men ett år är ingen stor sak. Jag älskar friidrott och njuter av att resa, säger han.

ANNONS

Bolt kommer att stryka 200 meter från sitt program men säger att han gärna skulle springa i Jamaicas stafettlag på 4x400 meter i ett mästerskap. Däremot blir det ingen individuell satsning på 400 meter.

–Det är för smärtans skull. När jag ser killarna i träningsgruppen köra 400 meter tänker jag: det där vill jag inte göra.

Bolt berättar också att de återkommande skadeproblemen har fått honom att inse att han blir äldre.

–Det är inte som förr. Nu tar det tid att komma tillbaka. Jag behöver många lopp och jag måste tänka på allt runt omkring. Jag har börjat sova mer och äta nyttigare. Jag äter grönsaker hela tiden – det är den svåraste biten, säger han.

ANNONS