Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En bild från sökinsatsen under lördagen.  Bild: Olle Jonsson
En bild från sökinsatsen under lördagen. Bild: Olle Jonsson

Ännu ingen hittad efter tom båt i Skandiahamnen

Sökinsatsen efter den försvunne 60-åring vars båt hittades tom i Skandiahamnen pågår även under måndagen. Anhöriga är kontaktade.

Polisen fortsätter att söka efter den försvunne föraren till den båt som hittats tom i Skandiahamnen. Det var vid halv nio på lördagsmorgonen som larmet kom om att en tom fritidsbåt flöt på egen hand i vattnet där.

– Vi vet inte om det funnits personer i samband med detta men vi letar, säger Daniel Svensmark på räddningstjänsten i Storgöteborg på lördagen.

LÄS MER: Sökinsats i Skandiahamnen efter att tom fritidsbåt hittats

Räddningstjänst, polis och sjöräddning sökte då först i vattnet mellan Skandiahamnen och Älvsborgs fästning i drygt två timmar. Helikopter, dykare och drönare var involverade. Man sökte även av kobbar och skär i närheten med förhoppningen om att personen tagit sig upp på land.

– Och är det någon som har gjort någon iakttagelse eller sett något längs kustremsan så får man gärna höra av sig till polisen, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

Båtföraren identifierad – anhöriga kontaktade

Senare på lördagen började sjöpolisen i stället att söka med släpsonar under vattnet i Skandiahamnen.

I båten fanns kläder och tillhörigheter som hjälpte polisen att identifiera en man i 60-årsåldern som man misstänker kan ha varit föraren. Anhöriga är kontaktade.

– Båten observerades först med en person i och sen tom och snurrade runt i cirklar. Man befarar att personen trillat i av för oss okänd anledning, säger Fredrik Svedemyr.

Han berättar att Sjöpolisen fortsatte att söka av vattnet med släpsonar i Skandiahamnen på söndagen, dock utan resultat.

– Det är bitvis ett svårt sökområde och mycket strömt vatten, säger han.

Sent på söndagskvällen meddelade polisen att den sökinsats som pågått trappades ner inför natten. På måndagen återupptogs sökandet igen.

Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen, säger att det görs en bedömning dag för dag kring hur länge sökinsatsen ska pågå.

– Så länge det finns en chans att hitta honom kommer man att fortsätta, säger Thomas Fuxborg,

Ärendet sköts av polisens grupp för försvunna personer.

Det finns ingen misstanke om brott.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.