Ännu ett Gothia-lag drabbat av tjuvar

ANNONS
|

– Jag har inga detaljer, jag vet bara att någon brutit sig in på skolan och att några mobiltelefoner och någon lap-top blivit stulna, säger polisens presstalesman Christer Fuxborg.

En patrull är på väg fram till skolan för att prata med de drabbade samt eventuellt säkra spår på platsen.

I måndags kväll gjorde ett annat lag, inkvarterade i Önneredsskolan i västra Göteborg, samma dystra upptäckt när de kom tillbaka efter Gothia Cup invigningen.

Någon eller några personer hade tagit sig in i skolan och stulit telefoner och surfplattor. Stölden polisanmäldes.

– Vi har drygt 30 000 boenden under Gothia-veckan. Ifjol var det två inbrott under hela veckan om jag inte har fel och sett till 30 000 personer är det ganska få inbrott. Sen är det ett stort problem för de som drabbas, säger Rönnefors.

ANNONS

Hur jobbar ni för att undvika fler inbrott?

– Vi har en nollvision mot inbrott som vi jobbar efter. Där har alla spelare ID-band för att lätt kunna se om de har rätt att vara på skolan, vi har värdar som är på varje skola dygnet runt, vi försöker vara så många ögon som möjligt. Men om ett lag glömmer ett fönster öppet eller liknande så är det svårt, säger Rönnefors.

Enligt polisen är det vanligt med stölder och inbrott vid stora ungdomsturneringar.

Under den pågående Gothia Cupveckan har Göteborgspolisen en särskild kommendering som bara arbetar med det som har att göra med Gothia att göra. Det är de som tar upp anmälningar, sammanställer, informerar och sköter kommunikationen med arrangörerna. Polisen vill vara synlig för att förebygga brott.

ANNONS