Ännu en rånnatt i Göteborg

För andra natten i följd rånades flera personer i Göteborg. Personer har återigen blivit av med halskedjor, plånböcker och mobiler.

ANNONS
|

Totalt ägde fem rån rum under natten till söndag i Göteborg. Brottsplatserna är i främst i centrala Göteborg men även på Hisingen och i Kortedala.

De saker som rånarna har fått med sig i samband med rånen är halskedjor, plånböcker, och mobiltelefoner. Ingen ska ha fått några fysiska skador efter rånen.

Hittills har två personer gripits efter nattens rån.

– Men vi har stora förhoppningar om att gripa fler under dagen och i början av nästa vecka, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson.

LÄS MER: Flera personrån i natt

Omringar sina offer

Gemensamt för gärningspersonerna är att de i grupp omringar sina offer. De följer efter personer som går ensamma och är berusade.

ANNONS

– De vill få dig att känna dig osäker och hotad, vilket gör att du förståndigt nog inte gör motstånd för då kan du bli skadad, säger Christer Fuxborg.

Ska man vara orolig för att gå ut på natten?

– Orolig är ett starkt ord, men man ska vara lite observant och vardagssmart. Kanske inte gå ensam på stan utan kanske gå tillsammans med en kompis till hållplatsen i den mån det går, säger Christer Fuxborg.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS