Ännu en bilbrand i Lövgärdet under natten

Under natten sattes en bil i brand på Paprikagatan i Lövgärdet. Polisen berättar att totalt 14 bilbränder anmälts i området under de senaste sex veckorna, men det betyder inte att 14 bilar brunnit.
– Det rör sig om en till fyra bilar vid varje anmälan, säger polisens presstalesperson i region Väst, Peter Adlersson.

ANNONS
|

Under natten till lördag larmades polis och räddningstjänst till Paprikagatan i Lövgärdet, då en bil satts i brand. När elden var släckt hade ytterligare en bil skadats och polisen skrev en anmälan om grov skadegörelse genom brand.

Ingen är i nuläget misstänkt eller gripen för dådet.

– Det är svårt att utreda, säger Peter Adlersson och berättar att gärningsmännen, av naturliga skäl, vanligtvis inte är kvar på platsen när polis kommer fram.

– Vi är väldigt beroende av vittnesuppgifter.

Tar framförallt resurser från räddningstjänst

Om de 14 anmälningarna – med ett varierande antal bilar i varje – har inneburit en ökning av bilbränder i området, kan inte Peter Adlersson svara på i nuläget.

ANNONS

– Men det är många för en stadsdel, säger han och berättar hur problemet med bilbränder blossar upp då och då.

– Det är periodvis, när det bli oroligt på platser. Framförallt tar det resurser från räddningstjänst. Men folk blir upprörda, såklart, det kostar ju jättemycket pengar.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS