Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Älgattacken gör succé på nätet

Mats Larsson filmade en älg under sin skogspromenad i Frölunda. Lite väl närgånget. Nu har 93 000 personer sett älgattacken på Youtube.

På väg till sin stuga vid Sisjön för ett par veckor sedan fick Mats Larsson syn på en älg och började filma.

– Jag lockade henne med knäckebröd. Jag ville se vad som händer om man närmar sig sakta, säger han.

Älgen verkade inte vara lika sugen på närkontakt. I filmen ser man hur älgen efter flera närmanden från Mats Larsson till slut tappar tålamodet och går till attack. Där tar filmen slut.

– Hon sprang över mig och träffade mig med knäna i bröstkorgen och axeln. Jag låg avsvimmad en stund. Men som tur var hade jag cykelhjälmen på mig när jag föll, säger Mats Larsson.

Mats Larsson klarade sig undan med blåmärken, skrapsår och ett brutet revben. Nu nästan två veckor efter attacken mår han bra.

– Men ser jag en älg igen så går jag åt andra hållet. Man har kanske inte den kunskapen om djur så att man ska ge sig på sådana grejer. Jag har lite mer respekt nu, säger han.

Succén på nätet kan ge honom en slant för besväret. Mats har fått mail från Youtube om att hans film kan generera reklamintäkter. Dessutom vill vissa av tittarna ha honom som president.

– Jag får väl ställa upp, säger han och skrattar.

Under torsdagen råkade en annan älg illa ut på Tjörn. Den fastnade i en hängmatta i en villaträdgård och slet sig loss med hängmattan virad runt sig.

Räddningstjänsten sökte älgen i skogarna runt Höviksnäs under eftermiddagen för att se om den behövde avlivas.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.