Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Älg hoppade in i slöjdsal under lektion

En älg tog sig in i slöjdsalen på Sörgårdsskolan i Mölndal under pågående lektion. Skolgården spärrades av och en grupp elever evakuerades innan älgen kunde skjutas.

Strax efter lunchtid på måndagen fick elever och personal på Sörgårdsskolan i Mölndal oväntat besök – milt sagt.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

En älg hoppade plötsligt in i genom ett fönster till skolans slöjdsal där en lektion pågick.

– Vi stod ute på skolgården och tittade på några kompisar som spelade basket när en älg gick förbi oss på skolgården, säger eleven Cassandra Björkgren.

– Den gick bort från skolan en liten stund, men sen sprang den tillbaka och hoppade rakt in genom fönstret. Den fastnade och det blev blodigt vid fönstret, säger hennes klasskamrat Matilda Lygnekil.

Älgen hamnade i slöjdsalen där en lärare och några elever hade lektion.

– Älgen fick panik och blodade ner hela salen. Några kunde ta sig ut direkt, men två elever och läraren blev instängda i en sal innanför slöjden, säger Jonas Olsson, vaktmästare på skolan.

Därifrån räddades de av polisen genom att klättra ut från ett fönster och ut på en stege. Först därefter kunde polisen skjuta älgen som betecknas som en fjolårskalv.

– Älgen sprang fram och tillbaka i klassrummet innan polisen fick fri sikt och kunde skjuta, säger Johan Norén, larmtekniker i Mölndals stad som kom till platsen samtidigt som polisen.

- När patrullen kom till platsen fanns redan ett avlivningsbeslut, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.

Den grupp elever som befann sig i salen fick prata med personal om händelsen. Sörgårdsskolan är en 6-9-skola som ligger i norra Mölndal, på gränsen till Göteborg och med närhet till skogsområden som Safjället och Änggårdsbergen.

Omkring 25 elever befann sig på skolgården och såg älgen hoppa i genom fönstret. En av dem var Sandra Lunman, som går i årskurs 8.

- Man blev ju helt chockad och trodde inte att det var sant, säger hon.

– Det är verkligen en jättekonstig känsla att få en älg på besök här på skolan, konstaterar skolkompisen Pontus Eriksson som filmade men inte lyckades spara ner det inträffade på sin mobiltelefon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.