Äldreboende i Mölndal i karantän

Ett äldreboende i Mölndal sätts i karantän efter att en av de boende har smittats av covid-19.

ANNONS
|

En person på ett äldreboende i Mölndal har bekräftats vara smittad av coronaviruset, uppger GT.

Därmed har delar av äldreboendet satts i karantän.

– Den här personen i fråga är givetvis isolerad på sitt rum och de andra på den här enheten har själva valt att stanna inne på sina rum för att förhindra smittspridning, säger Anna Hiller, kommunikationschef i Mölndals stad, till GT.

Det var under lördagen som en pensionär vid ett av hemmets enheter kunde bekräftas sjuk i coronaviruset. Personen i fråga vårdas nu i sitt eget rum och de andra boende har på egen hand valt att isolera sig själva för att minska smittspridningen.

ANNONS

Enligt Anna Hiller mår den smittade åldringen förhållandevis väl.

– Det jag har fått om statusen är att personen mår efter omständigheterna förhållandevis väl, säger hon till GT.

Personalen som är van vid att hantera andra smittsamma sjukdomar följer nu regionens och smittskyddets rekommendationer. Därtill har man också kontakt med vårdpersonal från Sahlgrenska.

– Skyddsutrustningen har plockats fram utöver de normala hygienrutinerna. Eftersom det här är ett äldreboende så har man rutiner kring basal hygien som man följer kontinuerligt och nu så pratar man givetvis ännu mer om vikten av att följa de här rutinerna. Man är också van att hantera det, det finns andra smittor som maginfluensa och influensa som går ibland och då finns det en rutin som man följer, säger Anna Hiller till tidningen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS