Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Arkivbilder. Niklas Maupoix / Fredrik Sandberg

Äldre man rånades av sex kvinnor

Spårvagnsresan blev en obehaglig upplevelse när den äldre mannen omringades av sex kvinnor och blev bestulen på sin plånbok. Andra på vagnen ingrep, men plånbokens innehåll var redan borta. Kvinnorna är ännu på fri fot.

Sex kvinnor omringade och rånade en äldre man under lördagskvällen. Mannen är på besök i Göteborg och satt på spårvagnen när gruppen kvinnor slöts kring honom. I samband med det stal de hans plånbok.

– Andra på spårvagnen ska ha ingripit och hjälpt till på något sätt, men när han fick tillbaka plånboken var den tom, säger Jenny Widén, presstalesperson hos polisen.

Fick hjälp att kontakta polisen

Strax efter 22 larmades polisen till Drottningtorget där mannen hade fått hjälp att kontakta polis efter att ha tagit sig av spårvagnen. Det är oklart hur lång tid som då hade gått sedan mannen rånades.

– Någon ringer oss från Drottningtorget där mannen befinner sig och vi åker dit. Jag vet därför inte exakt tidpunkt eller plats för själva händelsen. 

Kvinnorna är på fri fot

Inga är gripna i nuläget och kvinnorna är fortfarande på fri fot. Polisen tar gärna emot tips från andra medpassagerare.

– Det var ju flera personer ombord på spårvagnen, förhoppningsvis har någon uppgifter och kan hjälpa oss. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.