Äldre man påhoppad vid rånförsök i Majorna

Under lördagseftermiddagen blev en äldre man påhoppad av två gärningsmän i Majorna i centrala Göteborg. Gärningsmännen ska ha försökt stjäla ett smycke och sedan flytt platsen.

ANNONS
|

Det var vid 14.48 under lördagseftermiddagen som larmet kom in till polisen om ett rånförsök i Majorna. Det var ett vittne till händelsen som ringde in om att en man i 80-årsåldern blivit överfallen.

Mannen ska ha blivit påhoppad av två gärningsmän och fallit till marken.

– Männen försökte ta en guldkedja eller guldhalsband men misslyckas med detta och flyr platsen, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson i region Väst.

Den 80-årige mannen ska inte ha fått några allvarliga fysiska skador och var inte i behov av ambulans.

– Vi har varit på plats och sökt av området men inte påträffat några gärningspersoner. Vi har upprättat en anmälan om försök till rån, säger Fredrik Svedemyr.

ANNONS

Polisen har inga konkreta signalement på gärningspersonerna. I nuläget är ingen misstänkt eller gripen för dådet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS