Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT
Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Äldre man blottade sig och onanerade i Hovås

En man i 80-årsåldern är identifierad av polisen och misstänkt för sexuellt ofredande, då han enligt vittnesuppgifter till polisen ska ha blottat sig och onanerat på Hovås badplats.

Det var på tisdagseftermiddagen strax innan klockan 15 som polisen larmades till en badplats i Hovås efter att vittnen sett en äldre man sitta och onanera i anslutning till badplatsen. Enligt vittnen ska det ha varit fullt med barnfamiljer på badplatsen när händelsen inträffade.

Polisen kunde på plats identifiera mannen som är i 80-årsåldern.

– Han är inte gripen, då det krävs häktningsskäl för det, men han är misstänkt för sexuellt ofredande då vittnen har sett honom blotta sig och onanera och på detta sätt stört omgivningen, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson hos polisen i region Väst.

Ett vittne som vill vara anonym berättar att hon och hennes kompisar först lade märke till en äldre man uppe på berget som var naken.

– Vi lade inte jättemycket märke till det, förutom att det kanske inte var passande att vara naken på en badplats icke avsedd för nakenbad. Sedan kollade vi dit några minuter senare och ser hur han onanerar. Han gömde sig när några personer gick förbi på berget och fortsatte sedan att onanera.

Tillsammans med kompisarna ringde hon då polisen, som kom till platsen cirka 15 minuter senare.

– Under tiden ber vi en man att gå upp och prata med honom då vi inte ville närma oss honom, säger vittnet som också gjorde en anmälan till polisen på plats.

Ett annat vittne berättar på twitter om händelsen:

"Man kan säga att badutflykten fick ett abrupt slut efter att en gammal man beslöt sig för att ta hand om sig själv på klipporna bredvid stranden där alla barn lekte", skriver ett vittne på sin twitter.

Hon skriver vidare att hon är tacksam för att en man på platsen tog tag i det hela och ringde polisen så att hon kunde ta med sina barn därifrån.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.