Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Vid Kungsportsplatsen finns det puss och kramhållplatser under veckan. Bild: Olof Ohlsson
Vid Kungsportsplatsen finns det puss och kramhållplatser under veckan. Bild: Olof Ohlsson

Göteborg satsar på kärleken

Göteborg blir extra full av kärlek och aktiviteter under hela vecka sju. Det sätts upp flera puss- och kramhållplatser i centrum, det finns möjlighet till speedmeeting, och stan kommer att dekoreras med rosa-röd belysning och hjärtan-banér.

Vecka sju är det sportlov i Göteborg, men i samma vecka ligger även Alla hjärtans dag. Och Göteborg tar tillfället i akt och sprider kärlek till sina invånare under hela veckan. För de som redan är kära finns det aktiviteter – men också för de som letar efter en kärlek.

För andra året i rad överöser Göteborg både besökare och göteborgare med kärlek på olika sätt. Mellan den 9-17 februari erbjuder stan en rad aktiviteter, en del av dem är gratis och en del får man betala entré för.

Hjärtliga upplevelser

Det blir bland annat puss- och kramhållplatser, en timmes lunchdisco på Stora Teatern för barn och vuxna, levande musik i Botaniskas växthus, tipspromenad om blommor och bin och datenight på Konserthuset.

– Fokus är tema kärlek, vi vill inte att det bara ska vara för kärlekspar, utan även för singlar, barn och familjer, säger Jessica Westh på Göteborg & Co.

Hon berättar att man satsar på evenemanget dels för att locka besökare till Göteborg – men även för göteborgarna.

– Vi vill att göteborgarna ska ha hjärtliga upplevelser, och att det händer mycket i centrum i februari.

Pusshållplatserna kommer att finnas bland annat på Götaplatsen och Kungsportsplatsen, bänkarna kommer vara märkta med hjärtan. För den kramsugna finns kramhållplatser i Nordstan och i Arkaden.

På Naturhistoriska kan man fira Alla hjärtans dag genom att följa med på en visning genom museet. På visningen får besökarna lära sig om fåglarnas kärleksliv, hur de uppvaktar varandra och vem vet, kanske kan de lära oss något om hur man raggar.

Universeum har även de aktiviteter med kärlekstema – där kan man få lära sig hur djurens snippor och snoppar ser ut, och hur de fungerar.

Gifta sig

Är man sugen på ett spontant bröllop på Alla hjärtans dag, erbjuder Nääs fabriker strax utanför Göteborg, drop-in vigsel för alla. Det är bara att dyka upp mellan klockan 12-16.

Det är femte året i rad som de erbjuder detta. Vigseln går av stapeln i ett blomdekorerat båthus på området. Och har man inga vittnen med sig står de till tjänst med det. Vigseln kostar inget och man behöver inte bo där.

– Vi har drop-in vigsel på midsommar och på Alla hjärtans dag, och det kommer fler och fler par för varje år, säger Jessica Bengtsson, marknadsansvarig på Nääs Fabriker.

Att gifta sig i Rådhuset på Alla hjärtans dag verkar däremot inte locka förälskade göteborgare.

– Det brukar inte vara något extra intresse den dagen, än så länge har ingen bokat en vigselförrättare, berättar Martin Hjalmarsson, vigsel administratör på Rådhuset.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.