Gåtfulla kameran förbryllade många – nu är mysteriet löst

Den mystiska fartkameran på Spårhagavägen i Lindome har gäckat myndigheterna under veckan. Trafikverket kände inte ens till den. Men nu har gåtan fått sin lösning, rapporterar P4 Göteborg.

ANNONS
LocationMölndal||

Radiokanalen har varit i kontakt med mannen bakom ”kameran”, Tommy.

– Den är väldigt lik en fartkamera, men rent juridiskt är det en fågelholk som jag byggt och satt upp, säger han i en intervju på torsdagen.

Enligt Tommy kom idén till fågelholken till under hösten när några grannar och deras barn reagerade över hur fort många körde på Spårhagavägen.

LÄS MER:Fartkameran på Spårhagavägen har plockats ner

– Det har blivit ett missförstånd, säger Tommy till Sveriges Radio P4 Göteborg.

Fartkameran plockades ner under onsdagen.

På Trafikverket kände man inte till kamerans existens, vilket är förståeligt med tanke på att det alltså rörde sig om Tommys fågelholk.

ANNONS

– En ny kamera? Precis innan gränsen till Kungsbacka? sa Tomas Bergbom, åtgärdsplanerare på Trafikverket, tidigare i veckan till Mölndalsposten.

LÄS MER:Mysteriet på vägen: Vem har satt upp fartkameran?

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS