Voltad bil på Götaälvbron – fem till sjukhus

En bil voltade efter en frontalkrock på Götaälvbron på söndagen. Fem personer fördes till sjukhus med okänt skadeläge.

ANNONS
|

Ett stort räddningspådrag skickades omgående till Götaälvbron, då ett larm om en kollision inkommit till SOS runt 18.30-tiden.

– Det är två personbilar som har frontalkrockat. En har voltat, sa Anders Westerlund på SOS Alarm initialt om olyckan.

Sex enheter från räddningstjänsten var på plats tillsammans med tre ambulanser, en akutbil och polis. Senare fick ytterligare en ambulans ta sig till olycksplatsen.

– Fem personer har förts till sjukhus, sa Anders Westerlund på SOS Alarm.

Sahlgrenska meddelar att de tagit emot två personer. En kvinna i 65-årsåldern vars tillstånd är allvarligt men stabilt, samt en man i 25-årsåldern med lindriga skador. Östra sjukhuset har tagit emot ett barn i yngre tonåren med lindriga skador.

ANNONS

"Ta det försiktigt"

Olyckan skedde vid broklaffen på Hisingssidan, i riktning mot centrala Göteborg. Men det ska inte ha varit någon fara för att någon bil skulle hamnat i vattnet, enligt SOS Alarm.

Vad som orsakat olyckan är ännu oklart. Enligt Anders Ternevi, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg var det väldigt halt på platsen.

Vid halv åtta-tiden började trafiken rulla över bron igen.

– Men vi rekommenderar alla att ta det lugnt då det är väldigt halt. Saltbil är på platsen och arbetar, sa Claes Hedberg på Trafikverket.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS