I Stockholm får de sköna 14 grader varmt på tisdagen och temperaturer på över tio grader en stor del av veckan. I Göteborg blir det mulet, blåsigt och mer regn och temperaturer under tio grader.
I Stockholm får de sköna 14 grader varmt på tisdagen och temperaturer på över tio grader en stor del av veckan. I Göteborg blir det mulet, blåsigt och mer regn och temperaturer under tio grader. Bild: Grøtt

Varmt i Stockholm men kallt i Göteborg

I Stockholm får de 14 grader varmt och strålande sol på tisdagen, medan Göteborg får runt sex grader och moln. Det finns en anledning till att det känns som att östkusten ofta har bättre väder än västkusten.

ANNONS
|

Mulet och sex plusgrader – som känns som fyra. Så är vädret i Göteborg i dag, medan bland annat Stockholm får strålande sol och 14 grader varmt. Olika falla ödets lott, helt klart. Östkusten har flera tvåsiffriga temperaturer att vänta framöver, medan Göteborg i bästa fall har runt tio grader att se fram emot under påskveckan.

Varför är det så, och när kommer vårvärmen till Göteborg, undrar den frusne? Det svarar Moa Hallberg som är meteorolog på SMHI på.

– Just nu ligger det ett molntäcke över sydvästra Götaland och vädersystemen rör sig in över sydväst. Och ibland har det regnat klart innan det når östkusten. Ofta är det torrare i andra halvan av landet. Generellt är det torrare på till exempel Gotland, medan Halland och Sjuhäradsområdet oftast har mer nederbörd under året.

ANNONS
Moa Hallberg är meteorolog på SMHI.
Moa Hallberg är meteorolog på SMHI. Bild: SMHI

Ok, vi får väl glädja oss åt att stockholmarna kan slänga av sig vinterjackan på tisdagen och även glida runt i solglasögon. Men vilket väder har göteborgarna att se fram emot?

Som sagt: mer moln, regn och blåst. Mest regn kommer under lördagen med uppåt tio millimeter, under söndagen blir det mest uppehåll och luckor i molntäcket.

Temperaturen i Göteborg kanske inte får alla att hoppa jämfota av lycka, för den kommer som mest att kämpa sig upp till strax under tio-strecket. Men under påskveckan ser det ut att komma in mildare luft över Göteborg. Då kan det bli en del sol och temperaturer som hamnar strax över tio grader.

Något som kanske glädjer dem som ställt ut sina vårblommor är att nattemperaturerna framöver kommer hamna på plussidan.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS