Foto: Google street view/Privat
Foto: Google street view/Privat

Väcktes av kyrkklockor - mitt i natten

Flera Hisings kärra-bor fick ett udda uppvaknande då kyrkklockorna plötsligt började ringa mitt i i natten. – Sjukt störande, säger Jimmy Linder som bor i närheten av kyrkan.

ANNONS
|

Klockan var 01.18 natten till fredagen då det plötsligt blev liv på orten.

– Det ringde i minst en minut så man vaknade upp och fick svårt att somna om. Sjukt störande, säger Jimmy Linder, som bor cirka 50 meter från kyrkan. De är två i hushållet, och båda väcktes av ljudet.

– Det hade varit trevligt att veta vad som egentligen hände, säger Linder.

Det ska inte ringa mitt i natten, det försäkrarförsamlingens fastighetsskötare när GP ringer upp.

– Det är gammal vaktmästare som dog på 70-taletsom spökar, skojar han.

Förklaringen har med tiden då det fortfarande var sex dagars arbetsvecka att göra, tror fastighetsskötaren. Då formadesarbetsveckan efterBibelns ord omatt människan ska arbeta sex dagar och vila den sjunde dagen, det vill sägasöndagen. Ochkyrkan i Kärra ska ringa varje lördag klockan 18 per automatik, för att markera att det är helgsmål och arbetsveckan är slut.

ANNONS

– Föratt signalera att nu "kan ni lugna er med att jobba till måndag", kan man säga, säger fastighetsskötaren som berättar vidare att det nyligen varit ett större strömavbrott i området.

– Det har nog med det att göra eller om det harvarit åsknedslag. Små spänningar kan ställa till det rejält med elektroniken.Jag håller på och bökar med det nu, och ställer om tiden.

Förhoppningen är förstås att klockorna ska ringa punktligt först på lördag.

ANNONS