Två rån mot äldre på kort tid i Göteborg – gärningsmän på fri fot

Först rånades en man i 85-årsåldern i Änggården. Senare utsattes en kvinna i 70-årsåldern, inte långt därifrån. Båda bar guldhalsband – som två rånare ryckte loss från halsen för att sedan springa i väg.
– Det är två händelser riktade mot äldre personer med samma modus, så det går inte att utesluta ett samband, säger Anna Göransson, presstalesperson på polisen.

ANNONS
|

Det var vid 15-tiden som två män rånade en äldre man i Änggården i Göteborg. Polis åkte ut till platsen och pratade med den drabbade, som berättade om händelsen.

– De här männen hade kommit fram till honom utomhus och ryckt av hans halskedja, och börjat springa mot centrum.

I bostadsområdet Olivedal inträffade vid 19-tiden ytterligare ett rån med liknande tillvägagångssätt.

– Det är ju i den riktningen, och inte så långt därifrån, säger Anna Göransson.

En äldre kvinna överrumplades då av två gärningsmän vid Nordostpassagen.

– Kvinnan var ute och vattnade blommor i anslutning till sin adress när hon blev påhoppad bakifrån. Hon hann aldrig se särskilt mycket av gärningspersonerna, säger Anna Göransson.

ANNONS

De två männen ska, efter att ha ryckt åt sig halsbandet, ha sprungit från platsen. Kvinnan har enligt polisen fått ett rött märke och svullnader på halsen i samband med att gärningsmännen drog av hennes halsband.

– Det går inte utesluta att det finns ett samband här. Nu har vi ingen gripen i någon av händelserna, men de inträffar inte långt ifrån varandra med samma modus, och riktas mot äldre, säger Anna Göransson.

Polisen har pratat med den drabbade kvinnan och sökt efter de misstänkta gärningsmännen i närområdet, dock utan resultat.

Man har i båda fallen upprättat anmälan med rubriceringen rån.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS