Två insatser efter larm om vapen i Göteborg – en gripen

Ett larm om misshandel och ett synligt vapen orsakade en stor polisinsats i Lövgärdet under fredagskvällen. En liknande händelse ska även ha inträffat i Angered.
– En person är gripen, säger vakthavande befäl Sanna Lagerqvist.

ANNONS
|

Polisen fick larmet om misshandel 21.16 på fredagskvällen och initialt fanns uppgifter om att vapen skulle finnas med i bilden.

Flera patruller åkte till Lövgärdet och på platsen kunde en person omedelbart gripas. De initiala vapenuppgifterna stämde.

– Vapnet avlossades aldrig. En person är gripen, säger vakthavande befäl Sanna Lagerqvist.

I insatsen deltog tillfälligt även en helikopter, bekräftar Lagerqvist.

Misshandeln mellan två män resulterade i lindriga skador på en av de två. Den gripna är misstänkt för grovt vapenbrott och misshandel.

Insatsen är nu avslutad men polisen kommer att finnas kvar i Lövgärdet under kvällen.

Insats i Angered

Lite tidigare på kvällen var det även en polisinsats i Angereds centrum. Det var vittnen som hade larmat polisen om att två män hade bråkat med varandra och vapen skulle ha setts till även där.

ANNONS

– När vi kommer till platsen så är männen borta men en bil kör därifrån. Den bilen anträffas senare som stulen, säger Sanna Lagerqvist.

Polisen har skrivit en anmälan om grovt vapenbrott och tillgrepp av fortskaffningsmedel. Ingen är gripen. Den händelsen ska inte vara relaterad till händelsen i Lövgärdet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS