Två gripna efter rånförsök i Biskopsgården

Två män i 20-årsåldern kunde strax före midnatt gripas efter att ha försökt råna en man på hans bil i Biskopsgården. Det finns rapporter om en tredje rånare, men omständigheterna är oklara.

ANNONS
|

Tre män försökte strax efter klockan 23 på torsdagskvällen råna en man på hans bil. Offret befann sig i bilen på Köldgatan i Biskopsgården när männen, alla maskerade, sprang fram och under hot om att skjuta honom skrek att han skulle gå ut.

Efter att offret klivit ur bilen blev han misshandlad, men vad som hände sen är enligt polisens presstjänst osäkert. Rapportering säger att två män kunde gripas av polis, men vad som hände med den tredje, eller om det fanns en tredje gärningsman, är ännu oklart.

– Det finns oklarheter, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

Det är även inte fastställt att något skjutvapen tagits från gärningsmännen.

ANNONS

Grovt rån

Att männen kunde gripas så pass snabbt säger han talar för att polisen befann sig i närheten.

– De är jäkligt duktiga, polisen på Hisingen. De är ute mycket och är nära medborgarna, då är man på rätt plats vid rätt tillfälle, säger han men konstaterar att omständigheterna kring gripandena är oklara, även så brottsrubriceringen, som strax efter händelsen i alla fall skrevs in som grovt rån.

– Alternativt grovt försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS