Torslandamoderaten kallade invandrare analfabeter

Göteborgsmoderaten Lena Ferm skrev i ett twitterinlägg "De flesta invandrare är analfabeter. De kommer inte att lösa ett skit." Ett inlägg som hon nu ångrar och har plockat bort.

ANNONS
|

Lena Ferm som är andre vice ordförande i Göteborgsmoderaternas kretsstyrelse och ledamot i stadsdelsnämnden Västra Hisingen retweetade under onsdagen ett inlägg av användaren Annie Lööfvén, ett fejkkonto med en profilbild på Centerpartiets ledare men som Annie Lööf inte står bakom – något som GT var först med att rapportera om. Själva tweeten löd:

”1: Äldreomsorgen kapades med 320 miljoner i vårbudgeten. 2: Vi har cirka 2 miljoner invandrare i landet. Om alla lägger tusen kronor får vi 2 miljarder. 6,25 ggr futtiga 320 miljoner. Vi behöver fler invandrare för att lösa våra problem.”

Retweeten hade Lena Ferm själv kommenterat:

ANNONS

”De flesta invandrare är analfabeter. De kommer inte lösa ett skit..”

Lena Ferms inlägg på Twitter, något som GT var först med att rapportera om.
Lena Ferms inlägg på Twitter, något som GT var först med att rapportera om. Bild: Skärmdump

I dag ångrar sig Lena Ferm.

– Jag har plockat bort texten och och sagt att jag ångrar mig. Det var fullständigt omdömeslöst skrivet, och jag står inte bakom det på något sätt, säger Lena Ferm.

Josefson (M): "Högst olämpligt"

Hon kan inte förklara varför hon skrev tweeten, men konstaterar i dag att det var ogenomtänkt och omdömeslöst.

Göteborgsmoderaternas gruppledare och kommunstyrelsen ordförande Axel Josefson, talade med Lena Ferm under torsdagen.

– Jag har talat med henne på telefon och hon inser ju själv att detta var olämpligt och hon ångrar det djupt. Jag ser det som högst olämpligt och det är inget som Moderaterna står för, säger Axel Josefson.

Inte heller Axel Josefson fick någon förklaring till varför hon skrivit som hon gjort, men de ska ha ett ytterligare samtal för att reda ut vad som hänt och hur Lena Ferm ser på saken.

Kan Lena Ferm vara kvar på positionen som andre vice ordförande i Göteborgsmoderaternas kretsstyrelse?

– Det är en fråga för partiet, som jag ser det. Och något som hon själv får ta ställning till, säger Axel Josefson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS