Syrenbuskar vandaliserade i Kungsparken – måste skäras ner till marken

Kungsparken i centrala Göteborg pryds just nu av mer än gröna träd och juniblommor. Skyltar uppmanar parkbesökare att ringa polis om de ser skadegörelse. Syrenbuskar och träd har nämligen förstörts – flera buskar behöver nu skäras ner till marken.

ANNONS
|

Skyltarna i Kungsparken talar sitt tydliga språk:

”Flera träd har blivit vandaliserade i Kungsparken. Skadegörelsen var så pass omfattande att buskarna kommer att behöva tas ned.”

Anna Ågren, parkförvaltare vid kommunens park-och naturförvaltning, berättar att det handlar om bland annat stora syrenbuskar som har skadats.

– Vi har fått in flera ärenden från allmänheten och från de som jobbar i parken, säger hon.

LÄS MER:Här är parkerna i Göteborg där det är tillåtet att dricka alkohol

Besökare uppmanas ringa polisen

Skadegörelsen är polisanmäld. Park- och naturförvaltningen uppmanar även parkbesökare att kontakta polisen om man har mer information och kommunen om man ser fler träd och buskar som har vandaliserats.

– Det händer emellanåt att träd och buskar skadas men just detta har pågått i alla fall ungefär en månad. Det är inte varje dag, utan lite då och då, säger Anna Ågren.

ANNONS

– Hittills är det mest skador på större buskar, men vi kommer att kunna beskära dem så de kan överleva i alla fall.

Det är dock inga smågrenar som ska klippas av.

– Vi kommer att skära ner dem nästan till marken så de kommer att se väldigt försvunna ut men de kommer att komma igen, säger Anna Ågren.

Buskarna får dock stå kvar som de är i sommar och beskärs först till nästa vår.

LÄS MER:Vittnen såg och tog upp jakten på granmördaren

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS