Strömmen tillbaka i Sävedalen

Drygt 600 hushåll i Partille kommun var under en stund på torsdagskvällen utan ström. Klockan 23.25 meddelande Göteborgs energi att strömmen var tillbaka.

ANNONS
|

Initialt beräknade Göteborgs energi preliminärt att strömmen skulle vara tillbaka efter midnatt men efter att man gjort en omkoppling i elnätet kunde lamporna återigen lysa i Sävedalen.

– Det var ett jordfel på en tiokilovoltskabel, en högspänningskabel, säger Peder Lundström, tjänsteman i beredskap vid Göteborgs Energi.

Vad som orsakat jordfelet vill han inte spekulera i. Men under torsdagen kommer tekniker att åka ut för att gräva upp kabeln och åtgärda felet, låter man meddela.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS