Stort strömavbrott i Göteborg – över 15 000 hushåll drabbades

Ett stort strömavbrott inträffade i Göteborg. Initialt var 15 000 hushåll i olika stadsdelar drabbade, men alla har nu återfått strömmen.

ANNONS
|

Göteborg Energi meddelade vid 09-tiden att ett stort strömavbrott inträffat i Göteborg.

15 629 kunder stod utan el.

Det rörde sig bland annat om områdena Majorna, Kungsladugård, Änggården, Frölunda och Högsbo. Totalt var fler än tio stadsdelar i de sydvästra delarna av staden drabbade.

Till följd av strömavbrottet ställdes spårvagnstrafiken in från Axel Dahlströms Torg mot Tynnered och omvänt, samt på sträckan Botaniska Trädgården mot Högsbotorp och omvänt.

– Det rör linjerna 1, 2, 7 och 8. Men vi har beställt ersättningsbussar som är på rullning, sade Jane Warik, störningskoordinator på Västtrafik.

Vid 9.30 tiden hade antalet strömlösa kunder minskat till endast två hushåll. Det som orsakat avbrottet är ett så kallat brytarfel i en kopplingsstation.

ANNONS

– Och det får sedan ganska stora effekter med följdfel i elkablarna, säger Cecilia Erdalen, pressansvarig på Göteborgs Energi.

Klockan 10.00 är avbrottet helt uppklarat. Spårvagnstrafiken ska samtidigt kunna rulla på som vanligt.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS