Stort polispådrag i Vasastan under onsdagskvällen

En person greps på onsdagskvällen efter att han uttalat hot och agerat våldsamt i centrala Göteborg. Han försökte ta sig in i en lägenhet i Vasastan genom att krossa en ruta. Enligt uppgifter till GP ska polisen ha gått med dragna vapen och sköldar vid insatsen.

ANNONS
|

Klockan 22.20 på onsdagskvällen fick polisen in samtal om att en person skulle ha uttalat någon form av hot i Vasastan i centrala Göteborg. Larmet ledde till en stor polisinsats.

– Vi tog hotet på allvar, och agerade utifrån det, säger Magnus Nordqvist, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

– Men det är ingen fara för allmänheten som vi ser det.

En person gripen

Strax efter klockan 23 kunde polisen meddela att man gripit en person i 30-årsåldern, misstänkt för olaga hot. Polisen stannade kvar på platsen för att höra vittnen.

Vittnen som GP varit i kontakt med berättar om hur de sett poliser med dragna vapen och sköldar vid Vasa Viktoriagatan. Det är dock ingenting som Magnus Nordqvist vill bekräfta.

ANNONS

– Jag har inte kommentarer till det i nuläget.

Ett annat vittne säger till GP:

– Jag såg en påverkad man som vinglade. Han slog sönder ett fönster och hotade andra personer på platsen.

Under insatsen påverkades spårvagnslinjerna två och tre som tillfälligt fick ta en annan väg – därmed missades några hållplatser.

Ska ha varit hotfull

På torsdagsmorgonen uppgav Magnus Nordqvist att polisen bedömt hotet som allvarligt.

– Mannen var hotfull mot en målsägande och utifrån det agerade vi. Vi fick med mycket bilar då de fanns i centrum, vi gick ut brett och fler följde med. Han säger också att de fick in flera samtal om mannen.

Mannen försökte ta sig in i en lägenhet i Vasastan genom att krossa en ruta.

– De som var i lägenheten knuffade ut honom, då blev han arg och skrek en massa hot, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Han blir då hotfull och stökig. Någon tror sig uppfattat att han hade ett vapen, därför skickas ett stort polispådrag.

– Han gjorde något som folk uppfattade som att han att hade ett vapen.

Han hann lämna platsen innan polisen kom och kunde gripas på en restaurang i närheten.

– De som var i lägenheten blev skärrade.

ANNONS

Dragna vapen

Enligt vittnen till GP ska polisen ha haft dragna vapen vi ingripandet, men det kunde Magnus Nordqvist varken bekräfta eller dementera.

– Vi har möjligheten att göra det om vi bedömer det behövs, vi kan då höja höja beredskapen. Vi har en taktik som vi följer. Innan vi vet jobbar vi med ett högt säkerhetstänk.

Gripandet gick lugnt tillväga.

Mannen är nu misstänkt för olaga hot, men det kan tillkomma fler brottsmisstankar, såsom skadegörelse.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS