Storbrand i villa i Göteborg

En kraftig villabrand bröt ut i Västra Frölunda under fredagsmorgonen. – Det har brunnit rejält på vinden och övervåningen är totalförstörd, säger Rolf Kagelind, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.

ANNONS
|

En brand bröt under fredagsmorgonen ut i en villa i Åkered i Västra Frölunda i västra Göteborg. När räddningstjänsten började släckningsarbetet fanns inga personer kvar i huset.

– Familjen var omhändertagen av grannar, så det var folk hemma när branden bröt ut, men alla kom ut välbehållna, berättar Rolf Kagelind,larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.

Brand på vinden

En stor styrka arbetade under morgonen med släckningsarbetet. Vid 08.30 var branden ännu inte under kontroll.

– Vi riktar nu insatsen mot husets vind och övervåningen för att släcka och hindra spridning till undervåningen. Det handlar bara om egendomsskada och inga personskador, säger Lotta Molander,larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.

ANNONS

Strax efter klockan nio berättar räddningstjänsten att de fått branden under kontroll.

– De har släckt branden och börjat riva i taket för att släcka eventuella bränder i takkonstruktionen. När det gäller huset så är det totalskador på överväningen och vattenskador från släckningsarbetet på nedervåningen,säger Rolf Kagelind på räddningstjänsten.

Kraftig rökutveckling

Flera vittnen i området berättar om en kraftig rökutveckling på platsen. Även polisen är på plats.

– Vår uppgift är än så länge bara att spärra av platsen och hålla folk borta så räddningstjänsten kan jobba med släckningsarbetet, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen i Göteborg.

Vid lunchtid under fredagen hade räddningstjänsten påbörjat eftersläckningsarbete. Ingen hade skadats i släckningsarbetet – men huset är illa tilltygat.

– Det har brunnit igenom hela taket och nedervåningen är vattenskadad på grund av släckningsarbetet, säger Rolf Kagelind.

Det är än så länge oklart vad som orsakat branden, men den tros ha startat på övervåningen. Enligt polisen finns det ingen misstanke om brott och inga personskador uppstod i samband med branden. Tre bilar parkerade i närheten av huset skadades också i samband med branden.

ANNONS