Storbråk på restaurang i centrum

Ett stort slagsmål mellan ett 30-tal personer utbröt strax efter midnatt mot söndagen på en restaurang på Kungsgatan. En massiv polisinsats kallades till platsen och sju personer fick omhändertas. Enligt uppgifter till GP rör det sig om ett större bråk mellan fotbollssupportrar till IFK och Gais.

ANNONS
|

Enligt Magnus Nordqvist, vakthavande befäl vid polisens ledningscentral, fanns drygt tio polispatruller på plats och även han har uppgifter om att det handlar om ett supporterbråk.

– Det finns indikationer på att det är fotbollsrelaterat, säger han.

Bråket ska ha startat när ett gäng med fotbollssupportrar passerade en krog med ett gäng konkurrerande supportrar. Enligt uppgifter till GP ska det röra sig om supportrar till IFK Göteborg och Gais. I slagsmålet, som startade i krogens entré, ska minst en fönsterruta ha krossats.

– Vi fick uppgifter om att det var ett 30-tal personer inblandade. Sju personer omhändertogs på platsen, men ingen är gripen, säger Magnus Nordqvist.

ANNONS

Enligt polisens hemsida ska flera av personerna ha varit maskerade med luvor.

Ingen vill medverka

Enligt polisens hemsida är de omhändertagna för störande av den allmänna ordningen.

– Vi får se om någon av de omhändertagna kan knytas till någon brottslig gärning, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson.

Larmet till polisen kom klockan 00.21.

Händelsen rubriceras i nuläget som skadegörelse.

– Det var skadegörelse på en dörr till själva näringsstället och säkert lite inredning, säger Hans Lippens.

På söndagsmorgonen fanns enligt polisen inga uppgifter om att någon ska ha kommit till allvarlig skada.

– Men det är det säkert. Det är ingen som vill göra någon anmälan och ingen har uppsökt sjukhus och ingen vill medverka på något sätt, säger Hans Lippens.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS