Stor vattenläcka i centrala Göteborg

En stor vattenläcka har utbrutit i centrala Göteborg. Läckan beräknas vara lagad under kvällen och en vattenpost har satts ut till dem som just nu saknar vatten.

ANNONS
LocationGöteborg||

Flera adresser i centrala Göteborg har drabbats av en stor vattenläcka under torsdagen. De drabbade fastigheterna ligger på Adler Salvius gata, Folkungagatan, Karin Boyes gata, Stampgatan och Färgaregatan.

Enligt Göteborgs stads hemsida pågår arbete med att åtgärda problemet. Vattenläcka ska ha uppstått tidigt på torsdagsmorgonen.

Tommy Ekblad, enhetschef för ledningsnätet hos Kretslopp- och vatten, bekräftar att det just nu pågår en vattenläcka.

– Vi har en läcka på ett dricksvattenrör som vi avser att laga och håller på att laga akut, säger han.

Ekblad har i nuläget ingen uppfattning om hur många hushåll som berörs av läcka.

ANNONS

– Men det ska röra sig om sju till åtta större fastigheter. Det behöver bytas en bit av röret och det arbetet kommer att färdigställas under kvällen och när det är gjort kommer vattnet tillbaka, säger Tommy Ekblad.

För folk som saknar vatten har en vattenpost satts ut på Folkungagatan.

– Saknar man vatten kan man gå dit och hämta under tiden arbetet pågår.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS