Flera poliser var på plats i Majorna efter larm om en person med vapen.
Flera poliser var på plats i Majorna efter larm om en person med vapen. Bild: Robin Aron

Stor polisinsats i Majorna efter larm om misstänkt vapen

En större polisinsats pågick vid Dalheimers hus i Majorna under torsdagseftermiddagen efter en anmälan om ett misstänkt vapenbrott.
– Vi har sökt igenom platsen utan att hitta vare sig vapen eller någon misstänkt. En anmälan är dock upprättad, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisen.

ANNONS
|

Polisen befann sig på platsen med flera patruller och uppger att ingen har gripits och att ingen har kommit till skada.

Enligt vittnesuppgifter kom flera polispatruller till Dalheimers hus i Majorna runt 16.30 på torsdagen. Lokalerna huserar bland annat ett korttidsboende och daglig verksamhet.

– Det står flera polisbilar, även civila, här, berättade ett vittne till GP.

Polisen bekräftade sin närvaro på platsen.

– Vi har en på kontroll på adressen som är pågående, sa Anna Göransson, presstalesperson vid polisen i region Väst, strax efter larmet.

Vid 18-tiden avslutades insatsen.

– Vi fick ett larm om att det skulle finnas en person med vapen på plats. Vi har sökt igenom huset utan att hitta något vapen eller någon misstänkt person. En anmälan om vapenbrott har dock upprättats och den fortsatta utredningen får visa om det finns något konkret i sak, säger Anna Göransson.

ANNONS

Många i området reagerade på insatsen och den stora polisiära närvaron.

– Det är flera polisbilar här, men jag vet inte riktigt vad de gör, jag har svårt att se det från min position, sa vittnet.

Strax efter klockan 18 lämnade polisen platsen.

ANNONS