Stopp i spårvagnstrafiken på Linnégatan

En nedriven kontaktledning orsakar ett stopp i trafiken längs Linnégatan. Flera spårvagnslinjer påverkas och felet väntas pågå fram till klockan 14.
– Det är strömlöst på sträckan, säger Carl Hansson vid Västtrafiks störningsjour.

ANNONS
|

Det var strax efter klockan 23 på måndagskvällen som spårvagnssträckan längs Linnégatan blev strömlös, vilket orsakade ett stopp i spårvagnstrafiken på sträckan.

– Det är en kontaktledning som rivits ner i höjd med Olivedalsgatan, berättade Carl Hansson, störningskoordinator vid Västtrafik, strax efter att händelsen inträffat.

Det är oklart vad som rivit ner kontaktledningen men klart är att linje 1, 2 och 6 påverkats:

Linje 1 kör inte längre mellan Prinsgatan och Botaniska i några av riktningarna.

Linje 2 kör inte mellan Handelshögskolan och Botaniska i några av riktningarna.

Och linje 6 kör inte mellan Medecinaregatan och Hagakyrkan i några av riktningarna. Istället kommer ersättningsbussar att ersätta på de berörda sträckorna.

ANNONS

Väntas pågå fram till lunch

Strax innan klockan 06 under tisdagsmorgonen pågick stoppet fortfarande och väntas påverka trafiken under dagen. Enligt Västtrafiks prognos väntas problemet vara löst klockan 14 under tisdagen.

– Det är fortfarande strömlöst på sträckan, säger Carl Hansson.

Efter att Linnégatan varit helt avstängd för trafik under natten har Västtrafik under morgonen satt in ersättningsbussar mellan Linnéplatsen och Järntorget. Resenärer hänvisas även till busslinjerna Blå- och Rosa Express.

För att undvika trängsel kommer fler ersättningsbussar trafikera Linnégatan under morgonrusningen.

– Vi sätter in extra bussar nu vid sex, säger Carl Hansson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS