En kranbil välte i  Gamlestaden och rev ner spårvagnsledningar som gjorde att det blev stopp i spårvagnstrafiken.
En kranbil välte i Gamlestaden och rev ner spårvagnsledningar som gjorde att det blev stopp i spårvagnstrafiken. Bild: Jonas Lindstedt

Spårvagnarna rullar igen efter olycka med lyftkran

Spårvagnstrafiken är åter i gång mellan Gamlestaden och Angered efter onsdagens olycka med en lyftkran. Vagnarna kommer successivt att komma tillbaka på berörda linjer under morgonen.

ANNONS
|

Tjugo i elva på onsdagsförmiddagen larmades räddningstjänsten till Gamlestaden där en lyftkran hade vält över spårvagnsspåret.

Lyftkranen blockerade då två spår och en kontaktlinje gick av, vilket initialt påverkade åtta linjer. Det uppstod även ett dieselläckage och räddningstjänsten kallades till platsen.

– Jag vet inte varför den har vält. Men den läcker just nu ut diesel och hydraulolja, så man kollar över det, sa Bettina Svensson, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten på onsdagen.

Gick fortare än prognos

Linjerna 4,8 och 9 drabbades värst. Trafiken ersattes med bussar och prognosen sattes till torsdagen.

Strax innan klockan 08.00 på torsdagen meddelade Västtrafiks störningsjour att problemet var löst.

ANNONS

– Vi fick en prognos först på att det skulle vara klart i eftermiddag men sen fick vi det klart nu, säger Västtrafiks störningsjour.

Det kommer fortfarande att finnas ersättningsbussar tills dess att flödet är i gång ordentligt igen.

LÄS MER:Lyftkran har vält över spårvagnsspår

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS