Spårvagn och buss har krockat

En spårvagn och en buss har krockat vid Lilla bommen. Det orsakade ett stopp i spårvagnstrafiken till följd av olyckan. Vid 11-tiden meddelar även Västtrafik att sträckan Olskroken-Svingeln är inställd i båda riktningar efter ett växelfel.

ANNONS
|

Strax innan klockan 11 krockade en buss och en spårvagn vid Lilla bommen.

– Det är ingen spårvagnstrafik mellan centralen, Lilla Bommen och frihamnen, säger Mikael Höije vid Västtrafiks störningsjour.

Kort därefter var stoppet uppklarat igen.

Stopp efter växelfel

Linje 1, 3, 6 och 8 kör inte sträckan mellan Svingeln och Olskroken efter ett växelfel vid den förstnämnda hållplatsen. Stoppet gäller i båda riktningar.

Västtrafik, som kommunicerade ut stoppet vid 11-tiden, har ingen prognos för när problemet kan vara åtgärdat.

– Vi har satt in ersättningsbussar för linje 6 och 8 mellan Redbergsplatsen och Gamlestadens torg, uppger en talesperson vid Västtrafiks störningsjour.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS