Bild: Langhjelm

Snöväder väntas dra in över Göteborg

Under måndagseftermiddagen väntas snöväder dra in över Göteborg. Än mer snö kan det bli lite senare i veckan.
– I dag kan det komma någon centimeter, men framåt tisdag kväll och under onsdagen kan det bli större mängder, säger Moa Hallberg på SMHI.

ANNONS
|

Efter klart och kyligt väder de senaste veckorna väntas nu nederbörd i Göteborgsområdet de kommande dagarna.

Från omkring klockan 17.00 talar prognoserna för snöfall under resten av dagen, några större mängder är det däremot inte att tala om.

– Det kanske kan komma någon eller några centimeter då det är ett snöfallsområde på väg in väster ifrån, säger Moa Hallberg, meteorolog på SMHI.

LÄS MER:Minusgrader i hela landet – första isdygnet sedan 2018

Oklart i vilken form nederbörden faller

Från och med tisdag kväll och under onsdagen väntas kraftigare nederbörd. Då temperaturerna samtidigt ser ut att stiga är det i nuläget oklart i vilken form den kommer att falla. Blir det i snö väntas mängder på över en decimeter.

ANNONS

– Det är ett lågtryck som kommer upp över södra Götaland och temperaturerna ser ut att ligga runt nollan, säger Moa Hallberg.

Moa Hallberg, meteorolog på SMHI.
Moa Hallberg, meteorolog på SMHI. Bild: SMHI

Slask, regn eller snö väntar alltså under stora delar av onsdagen, innan ännu mildare luft ser ut att bryta de senaste veckornas kyliga väder.

– Framåt helgen är prognoserna ganska samstämmiga och då kan det bli upp mot fem grader, säger meteorologen.

LÄS MER:Göteborgs väderrekord sedan 2010

Hur det blir nästa vecka är i nuläget mer oklart och eventuellt kan det kalla vädret komma tillbaka.

– Vi har haft högtrycksbetonat väder med kylig luft norr ifrån, nu i veckan ser ett lågtryck över norska havet ut att dra upp mildare luft söderifrån. Nästa vecka är det mer oklart, det finns en del indikationer på att kalluften kan komma tillbaka, men det finns också indikationer på att det fortsatt kommer att bli mildare väder, säger Moa Hallberg.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS